Het business model van AI verandert en mijn boekhouder begrijpt het.

Keer terug naar blogs

Het business model van AI verandert en mijn boekhouder begrijpt het.

Mijn boekhouder vertelt me dat ik mijn bonnetjes via een foto kan uploaden en het systeem automatisch de juiste boekingen voorbereidt. Ze legt het mij eenvoudig uit, zonder er nog bij stil te staan dat er heel wat slimme AI-oplossingen in deze ogenschijnlijk eenvoudige toepassing verwerkt zitten.  

Slimme toepassingen worden stilaan vanzelfsprekend. ‘Slimheid’ wordt onzichtbaar. Het wordt vloeiend geïntegreerd in bestaande processen. Het zit echt overal in: gebruik van je Face-ID, automatische vertaling van tekst in je browser en ga zo maar door. 

We zitten met een ommeslag. Slimme toepassingen worden stilaan vanzelfsprekend. Artificiële Intelligentie democratiseert naar haalbare toepassingen in het alledaagse bedrijfsleven.

Stefan Schoonbrood

Sta daar maar eens bij stil. Deze vanzelfsprekendheid is niet mogelijk als het nog steeds erg kostelijk zou zijn om je processen en producten te verbeteren met AI. Inderdaad, het business model van AI is zeer snel aan het veranderen. De redenen daarvoor zijn tweeërlei: 

  • De move naar de cloud laat je toe om snel AI-technologie in te schakelen 
  • Daarnaast wordt de AI-technologie ook meer gestandaardiseerd aangeboden, waardoor je niet langer van nul dient te starten. 

De exotische AI-technologie van weleer democratiseert naar haalbare toepassingen in het alledaagse bedrijfsleven. Het is voor élk bedrijf dan ook tijd om NU op de kar te springen. Mijn boekhouder doet het al. 

News

Meest recente blogs.