Ontmoet Steven Van Goidsenhoven

Keer terug naar blogs

Ontmoet Steven Van Goidsenhoven

Wie ben je? 

Mijn naam is Steven en ik ben zo goed als altijd in de streek van Leuven te spotten. Zowel gestudeerd aan de KU Leuven als gewerkt in UZ Leuven en momenteel woon ik in Holsbeek met mijn vriendin en verwachten we heel binnenkort ons eerste kindje. 

Verder heb ik een opvallend atypisch academisch en professioneel parcours achter de rug. In 2006 ben ik begonnen met de opleiding Toegepast Informatica waarna ik ben gaan werken bij ziekenhuis UZ Leuven als IT system engineer. Na 6,5 jaar besloot ik om terug fulltime te gaan studeren en startte ik het schakelprogramma naar TEW (Toegepaste Economische Wetenschappen) met een aansluitende master in Information Management. Vervolgens zette in mijn traject verder met een PHD, ook al was dat niet direct mijn plan. Binnen deze PHD heb ik voor Fednot (Federatie van het Notariaat) een real estate model gebouwd om de waarde van vastgoed te voorspellen op basis van historische prijzen. Toch miste ik binnen mijn PHD meer en meer het praktische luik en ben zo aan de slag gegaan als data scientist. 

Steven Van Goidsenhoven

Hoe ben je bij MbarQ terecht gekomen? 

Erik (Klewais) is een oud collega van mij bij Fednot. In februari is hij tot bij mij gekomen en vroeg me of ik samen met Stefan en hem in het MbarQ-avontuur wilde stappen. Ik sluit me dan ook volledig aan bij de visie van MbarQ dat data en AI haalbaar moeten zijn voor iedereen. Daarnaast verliep  de samenwerking met Erik altijd heel aangenaam en positief en heb ik vanzelfsprekend niet getwijfeld! 

Ik sluit me dan ook volledig aan bij de visie van MbarQ dat data en AI haalbaar moeten zijn voor iedereen

Hoe heb je de overstap van een grote enterprise naar een start-up ervaren? 

Ik ben natuurlijk een beetje de omgekeerde richting uitgegaan! Eerst gestart bij UZ Leuven, vervolgens bij de KU Leuven en mijn vorige werkgever zat in de scale-up fase met een 50-tal medewerkers. En nu ben ik als allereerste werknemer terecht gekomen bij MbarQ, een start-up. Voor mij is één van de vele voordelen bij een start-up de betrokkenheid. Dat miste ik enorm binnen de grotere bedrijven. Alles is daar al in processen gegoten en zo is er minder ruimte voor nieuwe creatieve manieren van werken. 

Voor mij is één van de vele voordelen bij een start-up de betrokkenheid.
Dat miste ik enorm binnen de grotere bedrijven. 

Wat ga je binnen MbarQ juist doen?

Waarvoor we staan is heel simpel: met MbarQ willen we de stap naar AI zo klein mogelijk maken. De cruciale vraag hierbij is natuurlijk hoe we gecompliceerde AI-modellen zo eenvoudig mogelijk bij de klant kunnen toepassen. De nieuwe technologische ontwikkelingen van het Microsoft AI ecosysteem zetten hier volop op in. Ik ga dan ook aan de slag om dit bij klanten toe te passen.

Waarvoor we staan is heel simpel: met MbarQ willen we de stap naar AI zo klein mogelijk maken. 

Hoe pas jij binnen MbarQ? 

Zoals ik al eerder vermeldde, sluit ik me volledig aan bij de visie van MbarQ. Daarnaast kijken Erik en Stefan ook met een open blik naar de zaken rond AI en hebben me betrokken vanaf moment één. Nog niet alles is in kannen en kruiken gegoten, wat natuurlijk logisch is binnen een start-up. Maar dat is dan ook weer een van de redenen waarom ik zo graag met MbarQ in zee wilde gaan. Persoonlijk geloof ik dat MbarQ een succesverhaal gaat worden juist door die combinatie van openheid en sterke visie!

Persoonlijk geloof ik dat MbarQ een succesverhaal gaat worden door de combinatie van openheid en sterke visie.

Wat zijn je persoonlijke ambities binnen MbarQ?

In eerste instantie hoop ik de weg te kunnen plaveien voor andere data scientists die bij ons starten. Daarnaast kijk ik ernaar uit om onze klanten mee te nemen op de hele MbarQ-reis. Als technical front runner wil ik samen met MbarQ écht die stap naar AI verkleinen en de klant op het juiste spoor zetten.

News

Meest recente blogs.